Tofu zöldséggel
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 4 db gomba
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 nagy csokor újhagyma
- 50 dkg tofu
- 4 evőkanál olaj
- 1 db gyömbér (2 cm)
- 10 dkg fagyasztott borsó felengedve
- 1 teáskanál chiliszósz
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál szójaszósz
- só
Elkészítés
A gombát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. Meghámozzuk a répát, lemossuk, megszárítjuk, majd vékony csíkokra felszeleteljük. Megmelegítjük az olajat. A csíkokra vágott tofut megsütjük, majd kiszedjük. A répát, a kockákra vágott hagymát, a lereszelt gyömbért és a gombát 1-2 percig sütjük, majd a borsót is beletéve szintén 1-2 percig pároljuk. A chiliszószt elkeverjük a keményítővel, a szójaszósszal és 1 dl vízzel. A zöldséghez öntjük, hozzátesszük a tofut és megmelegítjük. Sóval ízesítjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.